Camping De Brem
Strandvakantie winter

6 redenen voor een strandvakantie in de winter

6 REDENEN VOOR EEN STRANDVAKANTIE IN DE WINTER.

Het is nog hartje winter. Er staat een stevige wind. Het is nat, druilerig en waterkoud. Maar aan de andere kant worden de dagen langzaam langer, beginnen de vogeltjes weer te fluiten en zijn de scherpe randjes van de donkere dagen af. Een unieke combinatie, typerend voor de maanden februari en maart. Ik noem het altijd maar het voorjaars-voorstadium. 

Renesse ontwaakt langzaam uit haar winterslaap. De eerder nog dikke mist, dan het voorjaar in de lucht, maakt de omgeving tot een mysterieuze, maar betoverende plek. Het is hier eigenlijk altijd mooi. Elk weertype geeft het landschap en het strand haar charmes. Ook vandaag, met deze typisch Nederlandse miezer. Verder is de lucht zacht en mijn jas warm; ik durf het aan.

Ik trek mijn stevige wandelschoenen aan en Morris, onze viervoeter, kijkt me met grote ogen aan. “Jaa, jij mag ook mee!” Hij mag in deze tijd van het jaar nog lekker loslopen op het strand.  

Wanneer je linksaf slaat bij Camping de Brem, volg je het pad die je simpel de weg naar het strand wijst. De weg die ’s zomers is gevuld met vrolijke families, gezellig babbelende fietsers en het elektrische pendelbusje van de vriendelijke buschauffeur, is nu helemaal voor mij alleen. Of, toch niet?

Het pad leidt ons naar de duinen. Alleen dit pad nog over en we staan op het strand. Wij kunnen niet wachten! Ik begreep nooit waarom je in de winter “lekker zou gaan uitwaaien” op het strand. Maar nu begrijp ik niet waarom je het niet zou doen:

1. Het stand is helemaal leeg.

Op een paar mensen na, daar en daar in de verte, is deze ruimte helemaal voor jou. Leef je uit.

2. Je ontsnapt letterlijk en figuurlijk aan de drukte: om je heen en in je hoofd. 

En omdat het strand nu zo’n grote lege vlakte is, kom je helemaal tot rust. Vooral als je de drukke stad gewend bent, is het een verademing van stilte. Minimale prikkels en daarom de geschikte plek om echt even je hoofd leeg te maken.

3. De zee is mooi 

Alleen de zee maakt lawaai; buldert door je heen. Maar dat is niet erg, want een woeste zee is prachtig.

4. Het is mega gezond

Je stappenteller slaat op hol, je hart gaat sneller kloppen en je krijgt het warmer. Wandelen in de buitenlucht is mega gezond.

5. Je heb een lekker warme thee of koffie verdiend

Om even heerlijk op te warmen. Sla rechtsaf wanneer je de duinen bent overgestoken en je passeert meerdere strandtenten die ook in deze maanden hun deuren geopend hebben voor koudweer-trotseerders. 

Wanneer je bij de derde en vierde strandtent arriveert kun je je weg vervolgen naar het centrum van het dorp over de Jan van Renesseweg. In het dorpshart hebben al meerdere restaurants hun deuren geopend, lijken kledingwinkels de trends van deze zomer al te kennen en kon zelfs de ijscoman niet wachten.

6. Voor de ultieme voorjaars-voorpret beleving

Het is hier ontzettend sfeervol, nú al. Echte voorjaars-voorpret. Welkom in Zeeland, welkom in Renesse en welkom op Camping de Brem. Wij kunnen niet wachten!